Wysłany: 2017-05-23, 10:57 Tranzystory do ADS LX 500
Witam.
Wiecie może gdzie dostać parowane tranzystory do ADS LX 500? Od jakiegoś czasu jeden kanał gra ciszej w tym ADSie i trzeba by to było naprawić.Nie twierdzę że zaraz będzie potrzeba wymieniać tranzystory ale jak oddamy do elektronika to nie chciał bym żeby założyli jakieś tam tranzystory więc przydała by mi się wiedza co to za tranzystory i gdzie takie dostać?
Dzięki
A wiesz może jakie parametry i oznaczenia mają te MOSFETy? bo nie mam zielonego pojęcia czego szukać.
W Elmuzie mają parowane tranzystory i do starych Elmuzów można jeszcze jakieś informacje czy schematy poszukać w przeciwieństwie do ADSa. Sprawdziłem czy do mojego Elmuza by się coś znalazło i nie znalazłem nic na forach o tym modelu.Ale podobno te stare Elmuzy różnią się tylko ilością tranzystorów na kanałach.
Konkretny tranzystor o jakim dyskutowali forumowicze to np IRFP9240(ten mają w Elmuzie) j200 czy coś takiego już nie widziałem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum