Estradowiec.pl - Nagłośnienie i Estrada - Wortal sprzętu Pro Audio Strona Główna

 Ogłoszenie 
Eventroom.pl

 
   
 
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Cortex HDC-3000 problem z softem (prawdopodobnie).
piorun1113 
Aspirant d/s smyczy


Dołączył: 10 Cze 2014
Posty: 15
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-04-27, 01:04   Cortex HDC-3000 problem z softem (prawdopodobnie).

Witam,
mam problem z dwoma odtwarzaczami USB - Cortex HDC-3000. Mianowicie gdy próbuje go uruchomić to zapalają się tylko podświetlenia przycisków i wyświetlaczy. Nie ma żadnej reakcji z jego strony po uruchomieniu.
Myślę że jest jakiś błąd z oprogramowaniem tego odtwarzacza i wystarczy go wgrać ponownie, jednakże żeby to uczynić trzeba wykorzystać wyświetlacze (które nie działają).
Poniżej są linki do zdjęc, które pokazują usterkę. Nie wiem czy mogę coś sam zdziałać, czy od razu oddać do profesjonalnego serwisu :/. Dzieje się tak w obydwu odtwarzaczach.



Z góry dziękuje za odpowiedzi,
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez piorun1113 2015-04-27, 01:36, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
NIKSE 
Patrz i się ucz


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 19 Gru 2014
Posty: 26
Skąd: Woj. Mazowieckie
Ostrzeżeń:
 1/10/11
Wysłany: 2015-04-28, 00:12   

Witaj piorun1113

NIKSE:
Na początku, raczej muszę Cię zmartwić ponieważ jak to napisałeś ,,profesjonalny,, serwis dla tego urządzenia to jest i był zawsze na 100% ale w USA- Cortex HDC-3000 to produkt firmy Gemini.
Jeszcze do nie dawna dystrybutorem na Polskę ale autoryzowanym przez firmę Gemini z ,,profesjonalnym,, serwisem gwarancyjnym i pogwarancyjnym była pod warszawska firma STUDIO LIGHTS , ale zbankrutowała, zwinęła się i już nie działa dystrybucja i serwis.
Czyli o ile mi wiadomo, ale mogę się mylić na obecną chwilę brak w Polsce ale uwaga: autoryzowanego ,,profesjonalnego,, serwisu pogwarancyjnego dla tego produktu a sprzedawać produkty Gemini na terenie PL to może prawie każdy sklep ze sprzętem dla DJ-a.
No cóż żadne to dla Ciebie pocieszenie ponieważ podobna sytuacja z autoryzowanymi serwisami w Polsce dotyczy wielu mniej lub bardziej markowych produktów.
Serwis to mało opłacalne, trudne, często kłopotliwe i czasochłonne zajęcie w dzisiejszych czasach, czasem też nie wdzięczne bo są obrażeni klienci.
Jest tak wiele niepowtarzalnych produktów i konstrukcji elektronicznych a specjalistyczne podzespoły często trzeba szukać w internecie po całej europie i nie tylko (części elektroniczne w PL są obficie dostępne) to większość woli sprzedawać a nie serwisować zwłaszcza po gwarancji.
A teraz coś bardziej pocieszającego, lepie teraz raczej sam nic nie rób - ,,nie grzeb,, ponieważ już prawie nikt nawet może zaprzyjażniony serwis - znajomy elektronik nie będzie chciał nawet tego sprzętu przyjąć do naprawy a co dopiero naprawić.
Faktycznie najpierw trzeba doprowadzić do takiej sytuacji technicznej, że na wyświetlaczach pojawią się czyli wyświetlone będą napisy po załączeniu odtwarzacza np. ,,Select device Single-Mass Storage Device,,
To jest oczywiście możliwe wyłącznie po usunięciu pierwszej głównej usterki w Cortex HDC-3000 a następstwem jej jest utrata własnych ustawień konfiguracyjnych kontrolera oraz ale tego w tej chwili na tym etapie teoretycznej diagnozy technicznej na odległość nie mogę stwierdzić na 100% dodatkowo możliwy jest wtedy i konieczny do ponownego wgrania software.
Dużo zależy od konstrukcji sprzętu czyli użytych do budowy układów scalonych w postaci pamięci i epromów.
Co zrobić na początku ? tak aby pojawiły się napisy na wyświetlaczach, bo dalej prawdopodobnie będzie już łatwiej, nawet dla Ciebie piorun1113
Na to pytanie odpowiem wyłącznie Tobie piorun1113 i tylko po kontakcie na poczcie portalu estradowiec.pl

Pozdrawiam:
NIKSE Serwis Estrada DJ
_________________
NIKSE Serwis Estrada DJ
 
 
guitarman6666 
Stagehand - to brzmi dumnie



Nagłośnienie: 2 x 45
Pomógł: 11 razy
Wiek: 33
Dołączył: 20 Mar 2008
Posty: 789
Skąd: Zamość nad Łabuńką
Wysłany: 2015-04-28, 14:22   

A sprzęt nie ma jakiegoś ukrytego przycisku RESET?
 
 
piorun1113 
Aspirant d/s smyczy


Dołączył: 10 Cze 2014
Posty: 15
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-04-28, 17:08   

guitarman6666 - Ja osobiście się nigdzie nie dopatrzyłem takiego przycisku :/ Lecz jak na razie czekam na odpowiedź Pana NIKSE.
 
 
raziel 
Noszę już kejsy


Nagłośnienie: Genius 2.0 SP-HF800A
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 28 Gru 2014
Posty: 146
Skąd: :):):)
Ostrzeżeń:
 1/10/11
Wysłany: 2015-04-28, 17:43   

manual
http://www.manualslib.com...000.html#manual
ale faktycznie nic tam nie pisze o default setting ani reset

może to jakaś błahostka typu taśma itp.
https://www.youtube.com/watch?v=knWsWsZDaKU
 
 
piorun1113 
Aspirant d/s smyczy


Dołączył: 10 Cze 2014
Posty: 15
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-04-28, 18:09   

Sprawdzałem już czy przypadkiem taśmy nie są obluzowane i niestety wszystko w porządku
 
 
djjerzyk 
Aspirant d/s smyczy

Dołączył: 24 Cze 2015
Posty: 1
Skąd: Opole
Wysłany: 2015-06-24, 02:39   

Witam wszystkich
Nie wiem czy uporałeś się z problemem lecz nie jest winny soft tylko zasilacz
:mrgreen:
mam taki sma model i odpala tak samo a później działa bez zarzutu
_________________
specjalista
 
 
polesd332 
Aspirant d/s smyczy

Dołączył: 20 Gru 2017
Posty: 1
Skąd: wawa
Wysłany: 2017-12-20, 15:01   

a co to za sprzęt jest

_____________________
aasapolska.pl
 
 
windo 
Aspirant d/s smyczy

Dołączył: 08 Mar 2018
Posty: 1
Skąd: Dallas
Wysłany: 2018-03-09, 15:26   

normalny sprzet do grania
_________________
marihuana na apetyt
 
 
wosisi 
Aspirant d/s smyczy

Dołączył: 03 Maj 2018
Posty: 1
Skąd: Lublin
Wysłany: 2018-05-03, 16:33   

a to ciekawe !
_________________
Nasiona konopi
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
   

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template created by Qbs. Template theme based on Unofficial modifications.


EventRoom.pl