Estradowiec.pl - Nagłośnienie i Estrada - Wortal sprzętu Pro Audio Strona Główna

 Ogłoszenie 
Eventroom.pl

 
   
 
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Połączenie dwóch sal ze sobą sygnałem HD
djbartez 
Rozwinę pytę


Nagłośnienie: 3kW
Pomógł: 7 razy
Wiek: 35
Dołączył: 22 Kwi 2009
Posty: 441
Skąd: Złotoryja
Wysłany: 2015-01-04, 20:03   Połączenie dwóch sal ze sobą sygnałem HD

Panowie mam problem odnośnie połączenia dwóch sal ze sobą. Otóż na dzien dzisiejszy mam podawany sygnał z kompa przez wyjście HDMI na splitter, z którego sygnał jest rozszywany na 5 TV.
Ale teraz musze ten sam sygnał podać na 2 osobne TV które znajdują się w drugiej sali oddalonej ok max 15-17 m.

Powiedzcie jak to rozwiazać technologicznie wiem, że mogę wypuścić po HDMI bo mam jeszcze wolne porty ale wtedy musiałyby iść 2 kable do 2 TV. Czy można to jakoś przesłać po Wi-Fi??
Oczywiście jest możlwość zakupienia nowych urządzeń z tym że wiadomo nie może to wyjść super drogo.
 
 
_eddie_ 
Realizator FOH



Nagłośnienie: LD SYSTEMS MACKIE
Oświetlenie: jest
Pomógł: 29 razy
Wiek: 35
Dołączył: 23 Paź 2009
Posty: 1231
Skąd: Pszczyna
Wysłany: 2015-01-04, 20:15   

U nas zakupili takie cuś po kablu ethernetowym by połączyć dwa telewizory po bokach sceny i projektor na scenie. Działa to średnio (latencja) ale działa...

http://www.lan.sklep.pl/C...X-RX-29342.html

Całość rodziela spliter z podobnego systemu.
_________________
Kupię po taniu...
 
 
djbartez 
Rozwinę pytę


Nagłośnienie: 3kW
Pomógł: 7 razy
Wiek: 35
Dołączył: 22 Kwi 2009
Posty: 441
Skąd: Złotoryja
Wysłany: 2015-01-04, 20:32   

Rozumiem że te urządzenia pozwalają przesłać sygnał zarówno po HDMI jak i RJ45??
Bo po HDMI to odpada bo ograniczona długość.
 
 
Wertyder 
Mistrz pionów


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 187
Skąd: Kraków
Wysłany: 2015-01-04, 20:34   

Najlepiej to zrobić za pomocą SDI ale to trochę kosztuje (konwertery).
 
 
djbartez 
Rozwinę pytę


Nagłośnienie: 3kW
Pomógł: 7 razy
Wiek: 35
Dołączył: 22 Kwi 2009
Posty: 441
Skąd: Złotoryja
Wysłany: 2015-01-04, 20:58   

Jaki to koszt jesli chodzi o SDI??
Już sprawdziłem. Myśle że rozwiązanie po RJ wyjdzie najtaniej i w maire jakościowo.

Jednakze mam pytanie czy to to tak zadziała:
1) Z komputera wysyłam sygnał na splitter 8-wyjściowy, z którego wykorzystuje 5 wyjść na jednej sali (5 TV).
2) Jedno z wyjść splitetr np. 6 wykorzystuje do wysłania sygnału na drugą salę stosując po drodze ekspander HDMI.

Czy to tak zadziała??

A jeśli tak czy za ekspanderem moge podłączyć znów kolejny splitter bo na drugiej sali mam 2 TV i na obydwóch musze mieć ten sam sygnał.
Ostatnio zmieniony przez djbartez 2015-01-04, 21:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
menura 
Aspirant d/s smyczy

Dołączył: 24 Lip 2017
Posty: 1
Skąd: Kraków
Wysłany: 2017-07-24, 17:31   

nie ma takiego problemu mozna podpiać!
_________________
wywóz śmieci piaseczno
 
 
rodowski 
Aspirant d/s smyczy

Dołączył: 03 Sie 2017
Posty: 1
Skąd: Kraków
Wysłany: 2017-08-08, 20:28   

ja tak wpiąłem i wyskoczył jakiś błąd w sygnale !
_________________
Sklep z nasionami marihuany
 
 
mitch 
Niczego nie dotykam


Nagłośnienie: 2000
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 21 Mar 2015
Posty: 49
Skąd: Pomorze
Wysłany: 2017-09-04, 12:57   

Odświeżam temat: potrzebuję przekazać sygnał po HDMI na 80 m? ktoś poleca jakieś rozwiązanie?
 
 
DjDamiano 
ESTRADOWIEC



Zaproszone osoby: 1
Nagłośnienie: skuteczne
Oświetlenie: Różne ledy i inne
Pomógł: 111 razy
Wiek: 38
Dołączył: 26 Cze 2011
Posty: 2290
Skąd: Ustroń
Wysłany: 2017-09-05, 09:07   

konwerter do Cat5 w dwie strony i skrętka na bębnie.
_________________

 
 
mitch 
Niczego nie dotykam


Nagłośnienie: 2000
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 21 Mar 2015
Posty: 49
Skąd: Pomorze
Wysłany: 2017-09-05, 15:29   

DjDamiano napisał/a:
konwerter do Cat5 w dwie strony i skrętka na bębnie.


testowałem takie rozwiązania i nie zadziałało (miałem kramera i jeszcze jakieś dwa chinskie wynalazki) - przy 30 m jeszcze było ok ( skrętka kat6)
Jutro będę robił test po Ip ze switchem

ale ogólnie wszyscy zalecają światłowód
 
 
kiss125 
Patrz i się ucz



Pomógł: 1 raz
Wiek: 25
Dołączył: 25 Mar 2013
Posty: 31
Skąd: Cieszyn
Wysłany: 2017-09-06, 08:46   

Używałem tego rozwiązania, o którym wcześniej wspomniał Damian, działało bez problemu przy 60-70m skrętki.
 
 
mitch 
Niczego nie dotykam


Nagłośnienie: 2000
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 21 Mar 2015
Posty: 49
Skąd: Pomorze
Wysłany: 2017-09-06, 16:32   

kiss125 napisał/a:
Używałem tego rozwiązania, o którym wcześniej wspomniał Damian, działało bez problemu przy 60-70m skrętki.


dzisiaj zwróciłem kramera, ale przetestowałem rozwiązania po IP i na 90 m działało - delikatna starta na jakości
 
 
mediso 
Aspirant d/s smyczy

Dołączył: 17 Wrz 2017
Posty: 1
Skąd: Ełk
Wysłany: 2017-09-17, 15:42   

powinno dzialac bez problemu :)
_________________
https://znajdz-numer.pl
 
 
gonzo7 
Aspirant d/s smyczy

Dołączył: 06 Sty 2018
Posty: 4
Skąd: Gdynia Orłowo
Wysłany: 2018-01-06, 12:53   

Najtanszy kabel idealnie sie sprawdzi.
 
 
asma 
Aspirant d/s smyczy

Dołączył: 02 Mar 2018
Posty: 1
Skąd: Ełk
Wysłany: 2018-03-02, 17:56   

najtanszy kabel ? chyba zartujesz
_________________
{Moja książka o boreliozie|Borelioza moja książka}
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
   

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template created by Qbs. Template theme based on Unofficial modifications.


EventRoom.pl