Mam budżet 2 tys i potrzebuje ,,czegoś ''aby transmitować obraz LIVE kablem hdmi z sali konferencyjnej do kawiarni ( kabel hdmi juz jest i polaczenia stale ) . Mialem kamere sony ktora podpinalem z telewizorem w kawiarnii przez kabel ale kamera po 2 h sie rozladowywala a nie bylo mozliwosci pracowania na ladowaniu.. Co polecicie ? Obojetnie jakie rozwiazanie moze byc kamerka cyfrowa ktora laduje i transmituje w tym samym czasie albo jakies inne urzadzenie. Pozdrawiam
czasem mnie zaskakuje to że prostsze i tańsze rozwiązania są czasem lepsze od droższych i bardziej zawiłych do tego myślę jeszcze hm... jest jakiś nadajnik bezprzewodowy hdmi ? Jak najlepiej przeciągnąć sygnał 10 m bez kabla ?
Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Lip 2010 Posty: 187 Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-05-12, 12:23
Wiem że odgrzewam starego kotleta ale takie transmisje to najlpiej robić po SDI. Bez problemu 100 i więcej metrów pójdzie nawet zwykłym kablem satelitarnym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum