Założenie było proste, trzy osobne fazy, wszystko pod różnicówką, wiem że różnicówka jest czasami wredna, ale wymagam bezpieczeństwa od takiej rozdzielni swojego i wszystkich osób które będą na niej pracować.
Zestaw składa się z:
- Rozdzielni - obudowa, różnicówka 40A, trzy pojedyncze 32A, trzy gniazda 16A, dwa pięciopinowe 32A
- 20 mb kabelka
- 2 rodzaje przejściówek: z starej czwórki płaskiej na 5pin 32A oraz nowej czwórki na 5pin 32A
Poniżej fotki - ocieniajcie.
[ Dodano: 2008-08-08, 18:31 ]
Aha, koszt około 550-600 zł.
a teraz pytanie czemu 3x16A? powiedzmy gdybym chcial zrobic sobie 3x32A? wystarczy dac wieksze bezpieczniki i kabel zasilający? pytam poniewaz dajmy na to taki fidek sciąga chyba troche wiecej niz 16A a gdzies czytalem ze podlączenie np wzmacniacza czy mixera do innej fazy konczy sie przydzwiekiem moze mi to ktos wyjasnic ?! ;]
ahh ok wszystko jasne zobaczymy jak to wyjdzie w praniu(u mnie) a i jeszcze jedno widzialem takie smieszne cuś co sie nazywa przekaznik napięcia(?) jest to konieczne w takiej rozdzielni? gdzies na elce czytalem ze ktos najechal jakiemus naglosnieniowcowi na przewód zasilający czy gniazdo fazowe i wszystko poszlo mu z dymem(czy jakos tak) i gdyby owy naglosnieniowiec mial wlasnie przekaznik napiecia poprostu by się wszystko wylączylo, czy to moze byc prawda i czy takie cudo jest naprawde konieczne w pólprofesjonalnym naglosnieniu?
generalnie nagłosnienie powinno byc na jednej fazie ze scena... dlaczego ???
proponuje experyment: podłączcie pod odzielna faze piec gitarowy i na odzielnej mixerwystarczy wziąć do ręki gitare elektryczna dotknąc strun a nastepnie dotknąc ustami majka, i nastepuje bzzzzz,....
proponuje experyment: podłączcie pod odzielna faze piec gitarowy i na odzielnej mixerwystarczy wziąć do ręki gitare elektryczna dotknąc strun a nastepnie dotknąc ustami majka, i nastepuje bzzzzz
Sprawdzone w praniu
Ale rozdzielka fajna jest, mi wystarczy w zupełności - I jest gitara
generalnie nagłosnienie powinno byc na jednej fazie ze scena... dlaczego ???
proponuje experyment: podłączcie pod odzielna faze piec gitarowy i na odzielnej mixerwystarczy wziąć do ręki gitare elektryczna dotknąc strun a nastepnie dotknąc ustami majka, i nastepuje bzzzzz,....
....albo gośc ląduje z poparzoną gębusią na urazówce w miejscowym szpitalu GEKON MA RACJE!!!!
A jeszcze jak sie okaże ze nie ma zerowania na scenie bo kabelek "uszkodzony" no to prokurator pewny
_________________ Jak i co byś nie realizował to zawsze znajdzie się osoba, która stwierdzi, że zrobi to lepiej. Poproszona o to, by zrobiła to lepiej zostawia to zadanie tobie
Nie wie ktoś gdzie można kupić takie gniazdka jednofazowe jak w tej rozdzielni są? Na allegro szukałem ale nie ma (albo ja nie znalazłem)
Drogie one są?
_________________ Szukam pracy-przynieś, wynieś, podłącz, odłącz Etat, umowa, na czarno... Byle na scenie i za kase
_________________ Jak i co byś nie realizował to zawsze znajdzie się osoba, która stwierdzi, że zrobi to lepiej. Poproszona o to, by zrobiła to lepiej zostawia to zadanie tobie
Zasadniczo masz racje PAwełek Ale sa przypadki że róznicówka wyzwoli ale nie o to biega Generalnie ograniczniki warystorowe albo wyłaczniki nadmiarowe Te pierwsze juz wychodzą z uzycia w takich zastosowaniach natomiast świetnie sie spisuja jako odgromniki Te drugie owszem ale troche kosztuja Kwestia do przemyślenia Pozdrawiam
Więc powiem tak:
Jestem na imprezie właśnie (mam laptopa, w lokalu jest WIFI ) i powiem Wam że dobre zasilanie to podstawa !
Jedna faza na wzmaki, druga na światła i sprzęt pracuję całkiem inaczej ! Inaczej - LEPIEJ.
Od dziś nie ruszę się bez trójfazówki !
Nagłośnienie: 600 W EVM Pomógł: 51 razy Dołączył: 30 Sty 2007 Posty: 777 Skąd: siedlce
Wysłany: 2008-10-26, 13:16
Admin sorry ale zdjęć nie mogę obejrzeć nie wiem o co biega ?
A co do tematu to jak panowie podłączacie końce pod jedną fazę , faza zazwyczaj ograniczona jest na 16A a np konkretne końce maja pobór 15 A ( np T.amp 2400 do którego się przymierzam ) i zostaje nam teoretycznie 1 A , wybaczcie słaby jestem z elektryki .
Mocniejsze Fideki mają chyba 16 A a jak zepniemy 3 końcówki jedna na basy , druga na topy trzecia na odsłuchy to mamy spory pobór i chyba spadek napięcia także koledzy jak to zapinacie ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum