Nagłośnienie: Martin Audio Pomógł: 52 razy Wiek: 37 Dołączył: 03 Wrz 2008 Posty: 1059 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2010-02-26, 00:26
Zrezygnuję już dodawania bo się lista robi za długa... Klikajcie w "INNE".
[ Dodano: 2010-02-26, 00:30 ] monojack, jak lubisz podpierać ramieniem słuchawkę na jedno ucho, to HD25 się nie nadają....poza tym nie widzę dla niech konkurenta. Swoje mam już prawie 4 lata i ciągle wyglądają i działają jak nowe. Polecam.
jak lubisz podpierać ramieniem słuchawkę na jedno ucho, to HD25 się nie nadają....poza tym nie widzę dla niech konkurenta. Swoje mam już prawie 4 lata i ciągle wyglądają i działają jak nowe. Polecam.
HD25 mają tą zaletę że nie trzeba podpierać ich ramieniem, wystarczy założyć na głowę i jedną słuchawkę zdjąć z ucha. W sytuacji w której gra się naprawdę dużo, podpieranie słuchawek ramieniem zaczyna denerwować.
Nagłośnienie: Martin Audio Pomógł: 52 razy Wiek: 37 Dołączył: 03 Wrz 2008 Posty: 1059 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2010-02-26, 10:09
ARNE napisał/a:
No trochę lipa ta ankieta a gdzie są Zenki 205 i 215
Bo chodziło o słuchawki dla DJa, które możnaby uznać za pro lub przynamniej semi-pro a te 205 i 215 to jakieś bomby dla murzynów są raczej - z wyglądu, bo nie używałem ani jednych ani drugich.
Nagłośnienie: LD SYSTEMS MACKIE
Oświetlenie: jest Pomógł: 29 razy Wiek: 35 Dołączył: 23 Paź 2009 Posty: 1231 Skąd: Pszczyna
Wysłany: 2010-02-26, 10:14
Ja niestety tanie reloopy. Miałem świetne AKG (nie pamiętam modelu), wygodne, głośne, miekko się uchylały itd ale zbyt szybko się zniszczyły. A takich słuchofonów za 100zł mi jakoś mniej żal.
Wysłany: 2010-02-26, 10:15
jon-x napisał/a:
HD25 mają tą zaletę że nie trzeba podpierać ich ramieniem, wystarczy założyć na głowę i jedną słuchawkę zdjąć z ucha. W sytuacji w której gra się naprawdę dużo, podpieranie słuchawek ramieniem zaczyna denerwować.
Można i tak, nie zsuwają się z głowy. Rzecz w tym, że aby je założyć na głowę trzeba użyć dwojga rąk a do podłożenia słuchawki pod ramię wystarczy jedna ręka... ważne jeśli się gra z placków, w sytuacjach gdy jedną ręką trzyma się płytę w ustalonym miejscu startu... czyli w trakcie imprezy mnóstwo razy.
Nagłośnienie: Miliard Pomógł: 65 razy Dołączył: 17 Kwi 2009 Posty: 1428 Skąd: Woj. Lubuskie
Wysłany: 2010-02-26, 10:27
ARNE, faktycznie te dwa kabelki nijak pasują do słuchawek djskich, jednak za tą kasę nie ma drugich tak brzmiących słuchawek mających odpowiednią moc do dj-ki więc ten mankament można wybaczyć. Zresztą, nie jestem jakimś vinylowym wyjadaczem, czasem coś tam zagram więc w zupełności mi wystarczają
Wysłany: 2010-02-26, 10:29
_eddie_ napisał/a:
Ja niestety tanie reloopy. Miałem świetne AKG (nie pamiętam modelu), wygodne, głośne, miekko się uchylały itd ale zbyt szybko się zniszczyły. A takich słuchofonów za 100zł mi jakoś mniej żal.
Zagrasz raz na HD25 i już nie będziesz chciał innych
Na imprezy "nie-klubowe" zabieram najczęściej dwie pary słuchawek: HD25 i Audio Technica ath-m30. Ath grają całkiem przyzwoicie a co najważniejsze są super wygodne -do niezagłośnego grania idealne. Początek imprezy, używam oczywiście przewugodnych i lekkich ath... ludzie się rozkręcają, robi się głośniej i już tesknię za brzminiem i izolacją HDków... i zmeniam słuchawy na niewygodne, ściskające głowę HD25, zakładam na bańkę i dziękuję bogu, że ktoś je wymyślił
Uzależniające słuchawy... sprawdź je
Nagłośnienie: LD SYSTEMS MACKIE
Oświetlenie: jest Pomógł: 29 razy Wiek: 35 Dołączył: 23 Paź 2009 Posty: 1231 Skąd: Pszczyna
Wysłany: 2010-02-26, 10:35
Domyślam się, są solidnie odizolowane - chwalone. Dociskanie słuchawek ramieniem to już powoli u mnie nawyk. Poprostu odsłuch dla mnie to nie jest (jeszcze!) tak ważna sprawa, chcę by było głośno i w miarę czytelnie. Może się to zmieni .
Jak chcesz dobrej izolacji i wygody, oraz dobrego brzmienia to warto się zastanowić nad HD280pro. Bardzo fajne słuchawki trochę mało basu mają jak na zamknięte, ale nie jest to w sumie wada
_________________ Nie ma większych kłamców od dystrybutorów...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum